Valmista ruokasi alusta asti itse

Ruoan tilaaminen kotiin on helppoa ja kätevää erilaisten applikaatioiden avulla, ja valinnan varaa riittää Aasialaisesta Eurooppalaiseen ruokaan. Miksi siis näkisimme vaivaa ja tekisimme ruokaa kotona? Tähän on monia positiivisia syitä, miksi sinunkin kannattaa valmistaa ruokasi itse ja ottaa niitä evääksi myös töihin.

Terveellinen ruoka edistää mielenterveyttä

Monia ruokavalioita on tutkittu jo pitkään ja monella ruokavaliolla on positiivisia vaikutuksia mielenterveyteen. Esimerkiksi paljon kasviksia, hedelmi, lihaa ja kalaa sisältävä ruokavalio edistää mielenterveyttä ja tällaista ruokavaliota seuraavalla voi olla vähemmän taipumusta masennukseen tai muihin negatiivisiin tiloihin.
Ruoanlaitto voi vähentää myös stressiä. Monilla asioilla, joita teemme itse käsillämme on positiivisia vaikutuksia mielenterveyteen.Valmistamalla ruoan itse voi myös varmistaa, että ruokaan käytetään vain laadukkaimpia ruoka-aineita.

Kaiken voi valmistaa itse

Monet kaupasta ostettavat asiat on helppo valmistaa myös kotona. Tällaisia voi olla pasta, erilaiset taikinat, kastikkeet ja monet muut kaupasta valmiiksi löytyvät einekset. Valmiissa kastikkeissa on esimerkiksi paljon sokeria ja muita ainesosia, jotka eivät ole niin terveellisiä. Mausteet voivat olla sisältää mitä tahansa muita aineita ja myös näitä on helppo valmistaa itse kotona. Tarvitset vain oikeat työkalut, kuten mortteli ja tehosekoitin. Näillä onnistut valmistamaan itsellesi kaikki mausteet suoraan maustekasveista.
Monet perinteiset taidot ovat kadonneet sen takia, että voimme ostaa kaiken valmiina. Esimerkiksi voita on helppo valmistaa kermasta ja sen voi maustaa haluamilla mausteilla juuris oikeanlaiseksi. Myös juomia voi valmistaa itse ja kaikki perusaineet saa ostettua, joista mehut, oluet, viinit tai muut juomat voi valmistaa itse. Riittää, että lähtee ennakkoluulottomasti tutkimaan, miten asioita voi valmistaa itse. Valmistus tuoreista aineista on varmasti terveellistä ja edistää terveyttäsi.