Pidä huolta työntekijöiden jaksamisesta ja ergonomiasta

Toimisto on muutakin kuin vain pelkkä ”toimisto”. Toimisto on työskentelytila, jossa vietetään paljon aikaa ja sen toimivuuteen, sekä ergonomiaan kannattaa panostaa, jotta työntekijät voivat hyvin, sekä erilaiset vaivat pysyvät poissa tai niitä ei välttämättä tule ollenkaan. 

Toimiston suunnittelussa kannattaa kuunnella niitä jotka sitä eniten käyttävät, eli työntekijöiden mielipidettä on hyvä kuunnella mahdollisuuksien mukaan. Usein konttoreita on uudistettu vain numeroiden perusteella, mutta työtehoa voi olla edullista kasvattaa pienillä muutoksilla, jotka eivät välttämättä tule yritykselle kalliiksi. 

Valitse ergonomiset istuimet ja tuolit

Tuolit ovat isossa osassa toimistokulttuuria ja työntekijät saattavat istua lähes koko työpäivän vain ja ainoastaan yhdellä ja samalla tuolilla. Hyvät pelituolit ovat ergonomisia ja soveltuvat myös pidemmän aikaa istuttaviksi. Näin työskentely voi jatkua keskeytyksettä tarpeen vaatiessa pidemmänkin aikaa ilman että paikat alkavat puutua. 

Kannattaa myös kuunnella haluaisivatko työntekijät itse olla mukana valitsemassa työtuolejaan ja esimerkiksi sähköpöytiä, joita voi nostaa tarpeen mukaan ja esimerkiksi välillä kesken työpäivää seisoa työpöydän ääressä jonkin aikaa, verrytellen lihaksia.

Onko toimistossa mahdollista liikkua kesken työpäivän?

Yhä useampi työpaikka tarjoaa mahdollisuuden taukoliikuntaan kesken työpäivän ja siitä voi olla merkittävää hyötyä työntekijöille ja heidän jaksamiselle, sekä terveydelle. Liikunnan merkitys on alkanut nousta tietoisuuteen ja sen ansiosta työtehoa on onnistuttu kasvattamaan joillain työpaikoilla merkittävästi.

Taukoliikunta ei välttämättä vaadi hirveitä panostuksia työantajalta, vaan mahdollisuus ja kannustus taukoliikuntaan on hyvä alku. Jos on mahdollista, työntekijöille kannattaa osoittaa erillinen tila ja erilaisia välineitä taukoliikuntaa varten. Näin työntekijät voivat monipuolisesti harrastaa erilaista taukoliikuntaa, josta hyötyy myös työnantaja parantuneen työtehon ja työntekijöiden kohentuneen jaksamisen muodossa.