Kaikki irti kesälomasta

Näin keväällä on hyvä aika tehdä suunnitelmia kesälomalle: kun työarki rullaa ympärillä vielä täydellä teholla, on hyvä ottaa pieni paussi ja suunnitella, mitä kaikkea mukavaa kesän lomalla voisikaan tehdä. Suunnitelmien tekeminen aikaisin kannattaa siitäkin syystä, että mitä aikaisemmin kohteet ja majoitukset varaa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saa haluamansa majoituksen ja lomakohteen. Ryhdy siis suunnittelemaan lomia heti, kun kesälomapäivien ajankohta selviää.

Tärkeää on aloittaa kysymällä itseltään, haluaako kesälomaltaan tänä vuonna akivititeetteja vai rentoutumista – vai kenties molempia? Tämä päätös toimii yleensä hyvänä ohjenuorana, jonka mukaan menoja voi suunnitella. Aktiviteettien perässä voi lähteä vaikkapa laskuvarjohyppäämään Alpeille tai varata vihdoin sen kauan suunnitellun sukelluskurssin Thimaan huippuopettajilta. Rentoutumisloman ensimmäinen suunta on tietenkin all inclusive -hotellin uima-allas drinkkeineen ja herkkuineen. Olit sitten kumpaa kastia tahansa, on majoitus hyvä varata heti. Ota selvää kohteen hotelleista, hostelleista, motelleista tai kotimajoitusvaihtoehdoista.

Jos mielessäsi siintää kotimaahan suuntautuva lomaviikko, olet tehnyt hyvän päätöksen! Kotimaan matkailun kannattaa monesta eri syistä, esimerkiksi taloudellisesti ja ekologisesti, vain joitakin mainitakseni. Suomi on täynnä upeita kesäkohteita, joista harva on edes kuullut. Kaikki Suomen kaupungit ovat kauniita kesällä, joten minne ikinä lähdetään, et voi mennä vikaan. Ota alle asuntoauto tai -vaunu, moottoripyörä tai vaikkapa vene ja lähde tutkimaan, mitä kaikkea upeaa kotimaamme kesän lomalaiselle voikaan oikein tarjota! Jos matkustat veneellä Etelä-Suomessa, muista varmistaa veneen talvisäilytys helsinki -alueelta, sillä veneen säilytyspaikat ovat Helsingissä usein kiven alla.

Tärkeintä matkalla on kuitenkin hyvä mieli ja oikea loma-asenne! Työhuolet ja arjen hulina kannattaa tietoisesti jättää taakseen kun kotioven painaa kiinni.