Optimoi verkkosivut toimimaan paremmin

On hyvin tavallista, että vietämme nykyään suuren osan ajastamme verkossa ja selailemme erilaisia sivustoja. On todella rasittavaa, jos sivustot eivät toimi kunnolla tai niiden lataamisessa kestää todella pitkän aikaa. Verkkosivujen tekeminen voi olla hankalaa aloittelijalle ja monesti aloitteleva verkkosivujen tuottaja ei osaa ottaa huomioon kaikkia asioita, jotka tekevät sivustosta hitaan ja raskaan. Tämän takia verkkosivujen tekeminen kannattaa aloittaa suunnittelulla.

Sivuston rakenne on hyvä miettiä heti alusta asti kuntoon. Ensin suunnitellaan sivut ja niiden alisivustot, jonka jälkeen tämä kaikki siirretään hakemistorakenteeseen. Kun sivuston rakenne on mietitty jotakuinkin valmiiksi voidaan alkaa miettimään sivuston ulkoasua. Ulkoasu rakennetaan yhteen tiedostoon, josta kaikki sivustot voivat ladata saman pohjan. Sivujen muut elementit voivat olla erillisiä ja yksilöllisiä eri sivuilla mutta pohja on hyvä pitää yhtenäisenä. 

Yksi suuri asia, mikä kuluttaa eniten aikaa sivujen latauksessa on kuvat. Kuvien sijoittaminen sivustolle on hyvin tavallista mutta niiden kanssa on oltava tarkkana. Kuville on määriteltävä hyvin tarkat rajat. Kuvat voidaan muuntaa tiettyyn muotoon, joka vie vähemmän tilaa ja kun kuvat ovat saman standardin mukaisia, toimivat ne huomattavasti paremmin myös sivustolla. 

Sivustoon latautuvuutta ja toimivuutta voi myös testata itse. Monissa selaimissa on ominaisuuksia, joilla voi testata sivun toimivuutta. Näin voit varmistaa, että sivut toimivat. Kun olet saanut sivustojen rakenteen suunniteltua kuntoon, on sivuja helppo päivittää, mistä tahansa. Voit tehdä sen mobiililaitteella lomalta. Varaa hotelli Helsinki, ota lomaa ja päivitä sivujasi kun olet liikkeellä. Et yleensä tarvitse muuta kuin toimivan verkkoyhteyden, joka on useimmissa hotelleissa, jos matkustat Pohjoismaiden ulkopuolella. Pohjoismaissa toimii hyvin suomalainen mobiiliyhteys, joten sivun päivitys on helppoa vaikka kännykällä.