Mainonta

Miten sivuilla kannattaa mainostaa?

Omien sivujen hyödyntäminen mainostuloja varten on hyvä keino tienata hieman rahaa, tai ainakin yrittää kattaa sivujen ylläpidosta syntyvät kulut. Mainostaminen on valtava bisnes ja sillä tienataankin isoja summia maailmanlaajuisesti.

Omia sivuja suunniteltaessa kannattaa ottaa huomioon mainosalustojen toimivuus ja tarjoajat. Mainosten määrää ei kannata liioitella, jotta lukijat haluavat pysyä sivuilla. Muutama mainos, tai pieni tila mainoksille, käytännössä koko ajan näkyen, riippuen missä kohtaa sivustoa lukija on, on hyvä keino saada asiakas pysymään sivuilla ilman, että hän kokee mainosten määrän tungettelevaksi.

Mainokset kannattaa mahdollisuuksien mukaan asetella sivujen reunaan, jolloinka kävijälle jää mahdollisuus itse tarttua mainoksiin, ilman että ne tunkevat häiritsevästi näkökenttään ja kävijä haluaa viettää sivuilla aikaa.

Ponnahdusikkunat, niiden aika on ohi

Ponnahdusikkunat ovat yksi paholaisen keksintö. Niiden aika on auttamatta ohitse ja jos haluat asiakkaiden pysyvän sivuillasi, vältä viimeiseen asti ponnahdusikkunoita. Varmasti itse tiedät kuinka ärsyttävää on saada ponnahdusikkunoita, jotka keskeyttävät käynnin ja saavat stressitason nousemaan radikaalisti, jopa heti peruuttamaan sivulla käynnin ja vaihtamaan kilpailijalle. Ponnahdusikkunat ovat siis kamala keksintö, jota todella kannattaa välttää aivan viimeiseen asti.

Mitä mainoksia kannattaa valita?

Usein mainostajia valitessa mainosverkot tuottavat ja valitsevat mainokset yksilöllisesti kävijöiden omien evästeiden mukaan, joten mainokset näkyvät jokaiselle yksilöllisesti. Kuitenkin mainosten sisältöön on mahdollista vaikuttaa jollain tasolla, kuten esimerkiksi poistamalla itselle epätoivottujen, esimerkiksi omaa liiketoimintaa tai ideologiaa loukkaavien mainosten näyttäminen.

Usein mainosverkoilla on omat prosessit haitallisten tai huonojen mainosten poistamiseksi. Tästä onkin paljon apua ja tunnettujen toimijoiden omiin järjestelmiin kannattaa luottaa, mutta silti suhtautua pienellä varauksella ja varmistaa niiden toimintaa säännöllisin väliajoin. Tekniikka kun on välillä hieman omatahtoista.