Mistä hankkia kuvia nettisivuille?

Kotisivujen tekijälle on tärkeää tuottaa paljon hyvää sisältöä omille sivuilleen. Hyvällä sisällöllä saavuttaa paljon enemmän kävijöitä sivuilleen ja myös silloin voi omassa tekemisessä pärjätä paljon paremmin. Monet lähtevät tuottamaan täysin omaa sisältöään kotisivuilleen kuvaamalla tai kirjoittamalla sitä täysin itse. Sisältöä on kuitenkin saatavilla tänä päivänä valtavat määrät ja oman tekstin tehostaminen kuville ei enää vaadi haastavan kuvausreissun tekemistä kaikkialle. Mistä omille sivuille voi hankkia sisältöä helposti?

Verkossa on useita sivustoja, joista voi hankkia ilmaisia ammattimaisia valokuvia, joista voi lisätä halutessaan omille kotisivuille ilman pelkoa käyttöoikeuksien rikkomisesta. Monilla sivustoilla on mahdollista ladata omia kuviaan toisten saataville ja se on myös keino valokuvaajille tuoda omia töitään näkyville. Monesti tällaiset sivustot toivovat kuvien käyttäjän mainittavan tekijän sivustollaan, jotta taiteilija tai kuvan ottaja saa suosiota. Lisäksi tällaisissa kuvapankki sivustoissa on mahdollisuus ostaa hieman laadukkaampia kuvia ja pienellä sijoituksella kuukausittain saa nopeasti käyttöön muutakin sisältöä kuten videot, animaatiota ja muut.

Sisältöä on saatavilla myös tekstin muodossa. Teksti sisältöä on kuitenkin enemmän myynnissä kuin ilmaiseksi käytettävissä. Maksettava teksti on kuitenkin hyvä lisä kun haluaa saada lisää kävijöitä omalle sivulleen. Valmiin tekstin tuottaminen on yleensä hidasta ja raskasta, koska aiheita pitää keksiä ja tekstiä pitää tuottaa tasaisin välein. 

Kuvia voi myös hankkia erilaisista medioista, joissa monet myyvät kuvia tai antavat luvan omien kuvien käyttöön. Nämä ovat yleensä yrityksiä, jotka haluavat tuoda omia tuotteitaan esiin kuvien yhteydessä. Esimerkkejä voi olla vaikka Helsingin ravintolat, jotka haluavat mainostaa omia ravintoloitaan.Näissä kuvissa on yleensä sääntöjä, ettei niitä saa muokata tai muuttaa vaan niitä tulee käyttää sellaisenaan.