Kesäpäivä puutarhassa

Tuntuuko, ettei sinulla ole aikaa rauhoittua? Haluaisitko nauttia luonnosta ja raikkaasta ilmasta? Nykyihmisen aikataulut ovat usein tiiviit ja usein tuntuu, ettei aikaa rauhoittumiselle löydy. Onneksi oma puutarha on täydellinen paikka levolle ja rentoutumiselle, joten kovin kauaksi kotoa ei tarvitse lähteä. Seuraavaksi esittelemme joitakin vinkkejä, joten omassa puutarhassa voi rentoutua parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensimmäinen asia on etsiä sellainen paikka omasta puutarhasta, josta on täydellinen näköala puutarhaan. Jos puutarhasi on sijoitettu sopivalla tavalla, voit sijoittaa esimerkiksi mukavan puutarhasohvan siten, että näet siitä länteen ilta-auringon laskiessa. Kultainen auringonlasku puutarhan yllä on upea näky, joka lumoaa katsojan. Voit myös linnoittautua puutarhapöydän äärelle, jossa voit rauhassa lukea, tehdä palapelejä, maalata…. Mitä ikinä keksitkään tehdä!

Seuraavaksi kannattaa tehdä olo mukavaksi: haali ympärillesi peittoja, tyynyjä ja vilttejä. Ulkotiloja ja sään vaihteluita sietäviin ulkoviltteihin ja -tyynyihin voi olla aiheellista panostaa, jotta sisäpeittoja ei tarvitse jatkuvasti pestä. Luonnonmateriaaleja kannattaa aina suosia, mutta joskus on hyvä valita ulos keinokuituja, jotka ovat usein kestävämpiä ja sietävät sadetta ja paistetta.

Myös puutarhatöiden parissa voi rentoutua! Osta itsellesi tehokas ruohonleikkuri veikonkoneesta ja kuulosuojaimet, joihin saa bluetooth-yhteydellä hyvän äänikirjan ja ryhdy siistimään pihanurmea! Omenapuiden ja erilaisten pensaiden leikkaaminen on myös puuhaa, jossa sielu ja mieli lepää. Pihan istutusten suunnittelu on mukavaa puuhaa, jonka voi aloittaa jo alkukeväästä tai jopa talvesta. Kun kesä koittaa ja kukat istutetaan, voi puutarhan muuttuvaa ilmettä seurailla vierestä ja ihastella omien kättensä jälkiä.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua löytämään omasta pihapiiristäsi tapoja rentoutua!