Järjestä yhteinen aamupala

Yrityksen työilmapiiri on nykypäivänä yhä tärkeämpi asia ja osaajista alkaa olla suuri pula. Työmarkkinat käyvät kuumana ja yritykset eivät enää edes voi kilpailla osaajista pelkällä palkalla. Monet valitsevatkin yrityksen sen ilmapiirin mukaan ja millaista yrityksessä on työskennellä. Monet yritykset ovat alkaneet panostaa työilmapiiriin ja ovat keksineet monia erilaisia tapoja, joilla voi parantaa työilmapiiriä. Tämä ei ehkä ole vielä niin normaalia Suomessa kuin esimerkiksi Naapurimaissa, joissa usein lähes jokaisella työpaikalla suunnataan työpäivän jälkeen after workille ja muihin yhteisiin tapahtumiin. Tämä on kuitenkin tärkeää ja kasvattaa tekijöitä yhteen yrityksessä ja myös yrityksellä on mahdollisuus yhteisissä tapahtumissa tuoda omaa visiota selvemmin esille työntekijöille.

Erilaisten tiimipäivien ja yhteisten illanistujaisten lisäksi voi olla myös muita tapoja tehdä omasta työyhteisöstä vahvempi yhdessä. Yksi esimerkki voi olla vaikka yhteinen aamupala. Tämä voi olla aamupala Helsingissä perinteisen toimiston sijaan. Se voi olla hauska tapa aloittaa päivä ja nauttia kunnon aamupalasta valmiissa hotellin pöydässä. Tämän jälkeen voi suunnata yhdessä työpaikalle tai hotellista voi vaikka varata neuvottelutilat, jossa voi työskennellä lopun päivää tai vaikka lounaaseen asti.

Yksittäisten tapahtumien lisäksi voi olla järkevää myös rakentaa toistuvia tapahtumia omaan yritykseen kuten esimerkiksi yhteinen kahvihetki kerran viikossa. Kahvihetken aikana voidaan käsitellä viikon akuutteja asioita tai työntekijät voivat esittää kysymyksiä johdolle. Tällainen kahvihetki nopeuttaa tiedonkulkua yrityksessä ja on tärkeä tapa viestiä asioita kollegojen välillä.

Mikä tahansa tapahtuma on, on sillä hyvä olla jonkinlainen tarkoitus ja sen tulisi tuoda jotain niin työntekijöille kuin myös yritykselle. Silloin kaikki voittavat ja jokainen saa tapahtumasta niin hyödyn kuin huvinkin. Kannattaa siis olla luova mutta järjestelmällinen uusia tapahtumia luodessa.