Vinkkejä pikkujouluihin työpaikalla

Pikkujoulut ovat hyvää aikaa työpaikkojen työporukalle olla toistensa seurassa vapaa-ajalla hauskalla tavalla. Pikkujouluissa onkin usein hauskaa tekemistä ja rento ilmapiiri. Työntekijät usein odottavat pitkään pikkujouluja ja ei ihme, koska pikkujoulut usein huipentavat työvuoden lopun!

Pikkujouluissa on usein tapana mennä porukalla ravintolaan tai jos työpaikalla on siihen soveltuvat tilat, miksei viettäisi rennosti ilman kiirettä hyvissä tiloissa. Työpaikalla vietettäviä pikkujouluja järjestetäänkin todella monissa firmoissa ja se onkin hyvä keino säästää rahaa tarjoiluihin. 

Toimiston yleisilmettä voi yrittää koristella jouluun sopivilla koristeilla, kuten esimerkiksi punaisilla ja valkoisilla paperikoristeilla. Jos seinällä on valmiiksi paljon tärkeitä asioita ja koristeita, kuten vaikka julisteet Helsinki katukuvasta, niitä kannattaa varoa sotkemasta, jotta kun taas palataan töiden ääreen, ovat asiat varmasti helposti löydettävissä.

Mitä tehdä tarjoiltavien kanssa?

Jos työpaikalla on budjetti tarjoiltavien kanssa käytettäväksi, silloin henkilöt, jotka hankkivat tarjoiltavat, ovat vastuussa kaikille soveltuvien ruokien, juomien ja herkkujen kanssa. Kannattaa siis huomioida ihmisten allergiat ja yliherkkyydet, jotta kaikki voivat halutessaan nauttia juhlatunnelmasta. 

Jos työpaikalla ei ole erillistä rahaa pikkujoulujen järjestämiseen, vaan kaikki työntekijät järjestävät yhdessä koko tapahtuman, kannattaa harkita paria eri tapaa pikkujoulujen rahoittamiseen. 

Yksi vaihtoehto on työpaikan oma kahvikassa, jolla saa ympäri vuoden kerättyä pikkuhiljaa rahaa, jonka voi käyttää hyödyksi yhteisten juhlien järjestämisessä. Näin kenenkään ei tarvitse miettiä mistä rahat saadaan ja rahaa kertyy kuin pikkuhiljaa koko työporukan toimesta. 

Tarjoiltavat voidaan myös sopia hankittavaksi koko henkilökunnan toimesta. ”Nyyttikestit” ovat helppo keino hankkia tarjoiltavat yhteisesti. Näin jokainen voi tuoda jotain kaikkien jaettavaksi. Tämä on hyvä keino hankkia kaikenlaista erilaista tarjottavaa. Jos esimerkiksi jonkun tehtävä on hankkia keksejä, varmasti tulee uusia makuja kokeiltavaksi.