Ohjelmoinnin aloittaminen

Oletko halunnut oppia uuden harrastuksen, josta voisi olla myös hyötyä arkielämässä. Siinä tapauksessa suosittelemme harkitsemaan ohjelmoinnin aloittamista. Ohjelmointi on hauska harrastus ja vaikka se voi tuntua kovin vaikealta ja kaukaiselta, niin sitä se ei ole vaan ohjelmointia on helppo alkaa opiskelemaan vaikka omalla kotisohvalla.

Ohjelmointi on hyvin loogista ja kyseessä on toimintaohjeiden rakentaminen, joita tietokone noudattaa ja suorittaa kirjoitetun ohjelman. Tietokone ei tietenkään ymmärrä Suomea, joten on käytettävä kieltä, jota tietokone ymmärtää eli ohjelmointikieltä. Ohjelmointi on kuitenkin tarkkaa työtä, koska virhe toimintaohjeessa aiheuttaa ohjelman toimimattomuuden. Lisäksi kuten minkä muunkin tahansa kielen opettelu ohjelmointikielen opettelu vie aikaa mutta kun hyvään alkuun pääsee se alkaa sujumaan. Pääasia on tietenkin ensin opiskella perusteet ja sen jälkeen alkaa käyttämään ohjelmointikieltä kuten mitä tahansa muutakin kieltä.

Ensin on valittava haluttu ohjelmointikieli. Tämä tietenkin riippuu paljon siitä, mitä ollaa tekemässä. Tietyt kielet ovat suunniteltu verkkosivustojen ohjelmointiin kuten php kun taas Java on yleine  ohjelmointikieli, joka taipuu moneen. Ehkä yleisin yhteiskäyttökieli on Python, josta on hyvä aloittaa ohjelmoinnin harjoittelu.

Voit aloittaa ohjelmoinnin tutkimalla netistä valitun kielen osalta oppaita ja vinkkejä, miten pääset alkuun. Tämän jälkeen ohjelmointi on enemmänkin asioiden toistoa ja toistoa. Kannattaa muistaa kuitenkin tehdä aluksi kunnon suunnitelma siitä, miten haluaa ohjelmansa toimivan. Hyvällä suunnittelulla voi helpottaa ohjelmointia ja parantaa koodin rakennetta hyvinkin paljon. Myös ohjelman suunnittelusta löytyy paljon luettavaa netistä, johon voi tutustua.

Ohjelmointi on hauska harrastus tai ammatti ja sitä voi tehdä missä tahansa haluaa. Esimerkiksi voi varata mukavan hotellin Helsingistä ja koodata työpäivät rentouttavassa ympäristössä. Yksi kaunis majoituspaikka on St. George Hotel Helsingissä. Ole rohkea ja aloita ohjelmoinnin opettelu. Voi olla, että siitä syntyy sinulle joskus jotain enemmän kuin pelkkä harrastus.