Favicon kuvake WordPress sivustolle: Erotu joukosta!

30 Syyskuuta 2019

Favicon ikoni WordPress sivustolle

Favicon on pieni kuvake jonka näet selaimen välilehdellä. Kun selaimessa on paljon avoimia välilehtiä, kuvake auttaa tunnistamaan ja löytämään etsimäsi sivun. Ne ovat tärkeitä tuotemerkkisi kannalta, varsinkin nyt kun Google lisäsi kuvakkeet hakutuloksiin. Tutustaan lähemmin näihin pieniin ikoneihin.

Mikä on favicon?

Favicon on pieni kuvake joka näkyy selaimen välilehdellä ja hakutuloksissa.

Favicon ikoni WordPress sivustolle

Favicon on myös yrityksesi logo. Kuvakkeessa näkyvä logo jää paremmin asiakkaan mieleen. 

Jos sivusto edustaa tuotemerkkiä, se auttaa asiakasta tunnistamaan yrityksen tämän pienen kuvakkeen avulla, mikä saattaa lisätä sivuston kävijämäärää. Se lisää myös näyttävyyttä hakutuloksissa.

WordPress Yoast katkelma

Yoast SEO lisäosassa näet hakutuloksen kuvakkeen esikatselussa.

Tee favicon kuvakkeesta erottuva

Tee kuvakkeesta erottuva, sijaitsi se sitten selaimen välilehdellä tai hakutuloksissa. Vastaako se logoasi ja sivustoasi? Selkeä kuvake on mieleenpainuva.

  • Vältä pieniä yksityiskohtia
  • Käytä sellaisia värejä, ettei kuvake häviä selaimen välilehden harmaaseen taustaan.

 

Kuvake profiloi yritystä ja sen sivustoa. Laadukas ulkoasu houkuttelee asiakasta klikkaamaan kuvakkeen vieressä olevaa linkkiä. 

Noudata Googlen antamia ohjeita faviconia luodessasi. Googlen ohjeet lyhyesti:

Kuvakkeen pitää olla jaollinen 48 pikselillä. Esimerkiksi 48 x 48 px, 96 x 96 px, 144 x 144 px jne. SVG-tiedostoilla ei tietenkään ole tiettyä kokoa. Kaikkia kelvollisia kuvakemuotoja tuetaan. Google skaalaa kuvakkeesi 16 x 16 px kokoon hakutuloksissa käytettäväksi. Tarkista että kuvake näyttää hyvältä tällä resoluutiolla. Älä tallenna ikonia sivustollesi koossa 16 x 16 px.

Optimointihyöty?

Onko faviconilla todellisia hakukoneoptimointietuja? Kuvakkeiden huomio kasvoi varmasti, kun Google sisällytti ne hakutuloksiin. Vaikka favicon ei nosta sivun sijoitusta suoranaisesti, se saattaa lisätä klikkausprosenttia näkyessään URL-osoitteen vieressä hakutuloksissa.

Favicon on hyvin pieni osa sivustoa, mutta sillä saattaa olla suurikin merkitys joissain tilanteissa. 

Aloita sivustosi kokonaisvaltainen hakukoneoptimointi.

Alkuperäinen lähdeartikkeli